Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با بیان اینکه به طور متوسط ماهانه 4 اقامتگاه بومگردی جدید به ظرفیت فعال این بخش در فارس اضافه می‌شود، گفت: تا پایان امسال بالغ بر 50 اقامتگاه جدید به ظرفیت کنونی اضافه خواهد شد.

مصیب امیری در گفت‌ وگو با ایسنا، به وجود 85 اقامتگاه فعال بوم‌گردی در سطح استان اشاره و عنوان کرد: 10 اقامتگاه دیگر هم‌اینک آماده بهره‌برداری است و 10 واحد دیگر نیز تا شهریورماه آماده می‌‌شود و با تلاش‌های انجام شده و استقبال خوب بخش خصوصی امیدواریم تا پایان امسال ظرفیت کنونی را به 140 واحد افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیری اعتقاد دارد که با توجه به حجم پایین سرمایه‌گذاری و بهره‌وری بالا، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران استقبال خوبی از اینگونه اقامتگاه‌ها دارند و سازمان میراث فرهنگی نیز این بحث را جزو اولویت‌ها قرار داده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس همچنین با اشاره به تنوع و تعدد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در سطح استان، خواستار تبلیغ و ترویج آنها برای افزایش سفرهای داخلی و درون استانی سفرها و استفاده از واحدهای بوم‌گردی شد و گفت: گردشگران داخلی و خارجی از این اقامتگاه‌ها استقبال خوبی دارند.

امیری مقرون به صرفه بودن استفاده از اقامتگاه‌ها را یکی از دلایل افزایش تعداد آنها در سطح فارس دانست و گفت: این مهم نشان از ظرفیت واحدهای بوم‌گردی و کارایی اقتصادی آنها دارد.

وی وجود برخی ایرادات در راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی به لحاظ قرارگیری در موقعیت طبیعت، استفاده از لباس‌های خاص، حفظ و احیای و ترویج ارزش‌های فرهنگی را پذیرفت و در عین حال گفت: آنچه امروز در شهر شیراز تحت عنوان اقامتگاه بومگردی وجود دارد، عمدتا اقامتگاه سنتی است؛ اقامتگاه بومگردی به واحدهای اقامتی روستایی دارای جاذبه‌های گردشگری طبیعی اطلاق می‌شود اما در شهرهایی نظیر شیراز نیز با توجه به مجموع جاذبه‌ها، این واحدها ایجاد شده و در حال گسترش است.

امیری با تاکید براینکه با توجه به استقبال خوب گردشگران از واحدهای اقامتی بومگردی در شیراز و فارس، هنوز هم فضا برای راه‌اندازی و فعالیت چنین واحدهایی وجود دارد، قبول کرد که در ایجاد و توسعه چنین واحدهایی باید تمام شاخص‌ها را مد نظر قرار داد. 

او گفت: در شهری مانند شیراز شاهد تعدد اقامتگاه‌های سنتی هستیم، واحدهایی که از نظر ابعاد و متراژ متفاوت است و بعضا سرمایه‌گذار وقتی با افزایش تقاضای مسافر مواجه می‌شود به سمت گسترش دامنه فضای فیزیکی فعالیت خود تمایل پیدا می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با قدردانی از همراهی نیروی انتظامی استان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه ایجاد و توسعه این واحدهای اقامتی، به نظارت و همکاری اداره اماکن و بهداشت با میراث فرهنگی جهت نظارت بر این واحدها هم اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به روند افزایش واحدها در کشور و محدودیت نیرو در سازمان میراث فرهنگی، به تنهایی قادر به نظارت مستقل بر این واحدها نیستیم، لذا راهکارهایی با هدف استفاده از ظرفیت مردمی نظارت پیش بینی شده است.

امیری با یادآوری اینکه نظارت بحث حاکمیتی است و قابل واگذاری نیست، مردم را بهترین ناظران در بخش‌های مختلف دانست و گفت: طرحی در دستور کار است تا با استفاده از آن یک سیستم در واحدهای بوم‌گردی مستقر شود که مردم نقیصه‌ها را ثبت و گزارش دهند و مستقیما خود نظارت کنند .

وی همچنین با اشاره به اجرایی شدن 127 مجتمع گردشگری در سراسر استان فارس گفت: این مجموعه‌ها بین 20 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتبار پیش بینی شده برای تمام این پروژه‌ها بالغ بر هزار و 900 میلیارد تومان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس همچنین اعلام کرد که تا پایان امسال سه هتل از تعداد کل مجموعه‌های گردشگری در حال احداث فارس، در شهر جدید صدرا و شیراز آماده بهره‌برداری خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقامتگاه های بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۶۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی

مدیر‌کل میراث فرهنگی استان البرز از طی مراحل بارگزاری در سامانه، واگذاری و مرمت بیش از ۱۰ اثر تاریخی و باستانی استان در سال جاری خبر داد. - اخبار استانها -

رحیم خاکی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرج درباره جزئیات مرمت این پروژه‌ها اظهار داشت: زمان تکمیل ترمیم این پروژه‌ها تا پایان شهریورماه تعیین شده‌ که امیدواریم با تامین اعتبار صورت گرفته در این بازه زمانی مرمت های لازم انجام شده و برای بازدید عموم آماده شوند.

وی اضافه کرد: از جمله این مراکز کاروانسرای شاه‌عباسی، قلعه صمصام، امامزاده سلیمان(ع)، امامزاده احمد و محمود، کاروانسرای ینگی‌امام هشتگرد و حمام شهرک طالقان است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان البرز به جزئیات برخی از این مرمت‌ها اشاره کرد و ادامه داد: کاروانسرای شاه عباسی از طریق صندوق احیاء در حال واگذاری است و پس از آن به عنوان پارک صنایع دستی(خانه صنایع دستی البرز) فعالیت خواهد کرد.

خاکی با بیان اینکه نقشه‌های قلعه صمصام آماده شده و پس از تایید استان و صندوق احیاء، از طریق مزایده در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد، تاکید کرد: مرمت قلعه صمصام تا دو ماه دیگر آغاز می‌شود.

 وی بودجه در نظر گرفته شده برای ترمیم امامزاده سلیمان در اشتهارد را نیز 5 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این پروژه به منظور تعیین پیمانکار متخصص در سامانه قرار گرفته است.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز، ینگی‌امام هشتگرد نیز برای انجام مرمت جزیی در سامانه قرار گرفته است و مقرر شده است طبق برنامه مرمت تمامی این پروژه ها تا پایان شهریورماه امسال به پایان برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است